lauantai 3. lokakuuta 2015

Varusteiden oma top3                                                   Tärkeimmät varusteeni top 3

 Pitkän pohdinnan ja harkinnan  jälkeen minulle selvisi mitkä varusteet ovat minulle ne tärkeimmät nyt ajattelin teille kertoa niistä nämä ovat satunnaisessa järjestyksessä mukana on ratsastajalle todella tärkeät varusteet jatka tekee harrastuksesta mukavan.

1. Kaikista tärkein on itselleni omaan päähäni istuva kypärä. Turvallisuutta unohtamatta on tärkeää ettei kypärä paina päätäsi ja jaksat harrastaa sen kanssa.
 Oma kypäräni on säädettävä musta kevyt kypärä. 


 Hankittu pari vuotta sitten Hevosmerestä hinta silloin 120e merkki:Vipen 

2. Hevoselle tärkein varuste on sopiva satula joka voikin olla välillä todella hankalan työn takana löytää sopiva. Voi löytyä sopiva joka taas ei sitten sovi ratsastajalle. Itse olen välillä ratsastanut satuloilla jotka sopii hevoselle hyvin,mutta minulle ovat olleet todella epämukavia.


Tärkeää on muistaa myös oikeanlaiset jalustimet joissa itsellesi on hyvä pito. 
Itse pidän jalustimista joissa on leveä laatta joka tuo pitoa jalanni nilkka ei väsy esteillä. Omalle hevoselleni onneksi löytyi sopiva satula joka oli minullekin sopiva se tuo mukavuutta harrastamiseen.
 Valintani oli Kieffer Garmish estepainotteinen  "17" mw satula.com hinta oli:1200e

3. Ratsastajalle sopivat käsineet joiden pitää istua käteen napakasti eivät saa olla liian isot taikka pienet jotta veri kiertäisi sormissa materiaaliksi on hyvä valita nahka joka tuo hyvän pidon ohjista pitämiseen. Itse en osaa ratsastaa ilman käsineitä yhtään.
 Horse comfort prisma 15e ja hooks 25e
Oikeanlaiset varusteet takaavat turvallisen harrastamisen. On tärkeää ostaa juuri sopiva kypärä omaan päähän liian suuri on vaarallinen ei suojaa oikein päätäsi ja valuu silmille jolloin et näe.
Hanskat ovat tärkeät koska auttavat ohjien pidon saantiin ja suojavat käsiä jos hevonen taluttaessa lähtee rynniin vältyt palohaavoilta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti